кадър Нова телевизия Редактор: Играта, която игра българското правителство в последните години

...
кадър Нова телевизия Редактор: Играта, която игра българското правителство в последните години
Коментари Харесай

Асен Григоров: Опияняваме се, че Северна Македония зависи от нас, но реално сме в изолация от Европа

кадър Нова телевизия 

Редактор: 

Играта, която игра българското държавно управление в последните години във връзка с присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз ни докара до тук и във вътрешнополитически проект няма партия, която да се отклони от позицията ни и на сантиметър. Здравият разсъдък обаче пита какъв обаче е интереса на България, това разяснява журналистът Асен Григоров в „ Пресечна точка ” по Нова телевизия.

Той акцентира, че България има интерес да има богати съседи, което няма да бъде реализирано с позицията ни по отношение на Скопие. „ България можеше да е „ огромния брат ”, преподавател и наставник на Западните Балкани ”, разяснява Григоров, като добави, че от 27 страни 26 са за започване на договаряния със Северна Македония.

„ Ние се опияняваме, че от нас най-накрая нещо зависи. Реално обаче сме в цялостна изолираност от Европа и това към този момент ни пречи по други въпроси ”, съобщи журналистът. Григоров предвижда, че доката не минат парламентарните и президентските избори у нас, смяна в позицията ни не може да се чака.

„ Македонците също не си помръднаха пръста ”, сподели също журналистът. Според него Скопие има да направи две политически крачки, с цел да улесни процеса. Първо, да заявява, че понятието Северна Македония се отнася единствено за нейната територия. Второ – да признае българското малцинство там и да не търси признание на македонско малцинство в България.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР